Podroby są bardzo smaczne pod każdą postacią,
nie każdy lubi, ale warto wypróbować. Żołądki
z indyka z pieczarkami podane z ryżem, nie tylko pasują jako danie obiadowe, można podać również na różne uroczystości.
60 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
• 1 kg żołądków z indyka
• 1 kg pieczarek
• Cebula
• Pieprz
• Sól
• Szczypta chili
• Olej do smażenia
• 1 łyżka Vegety
• 200 ml przecieru pomidorowego
• 1 łyżka mąki pszennej
Danie pana stróża - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żołądki myjemy, czyścimy, kroimy w plasterki i gotujemy do miękkości z dodatkiem Vegety.
Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą
2.Grzyby łączymy z ugotowanymi żołądkami, wlewamy przecier pomidorowy, doprawiamy chili ewentualnie solą.
Na koniec zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, chwilkę gotujemy.
3.Potrawka gotowa, można podać z ryżem lub ziemniakami.
Smacznego.
Komentarze