Danie Pana Stróża

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Podroby są bardzo smaczne pod każdą postacią,
nie każdy lubi, ale warto wypróbować. Żołądki
z indyka z pieczarkami podane z ryżem, nie tylko pasują jako danie obiadowe, można podać również na różne uroczystości.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg żołądków z indyka
    • 1 kg pieczarek
    • Cebula
    • Pieprz
    • Sól
    • Szczypta chili
    • Olej do smażenia
    • 1 łyżka Vegety
    • 200 ml przecieru pomidorowego
    • 1 łyżka mąki pszennej

Danie pana stróża - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • grzyby 1. Żołądki myjemy, czyścimy, kroimy w plasterki i gotujemy do miękkości z dodatkiem Vegety.
    Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą
  • sos 2. Grzyby łączymy z ugotowanymi żołądkami, wlewamy przecier pomidorowy, doprawiamy chili ewentualnie solą.
    Na koniec zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, chwilkę gotujemy.
  • danie 3. Potrawka gotowa, można podać z ryżem lub ziemniakami.
    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy