Delikatna zakąska z pstrąga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety pstrąga kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i pieprzem. Możemy również delikatnie oprószyć je ziołami. Na rozgrzanej patelni smażymy części pstrąga.
2.Papryki kroimy na mniejsze części. Do rondelka nalewamy 25 ml wody i dokładamy paprykę. Chwilę gotujemy i blendujemy. Doprawiamy do smaku.
3.2/3 masła rozgniatamy z przeciśniętym ząbkiem czosnku. Gdy dobrze się połączy z połowy formujemy małe kuleczki i odstawiamy je do lodówki
4.Bagietkę kroimy, smarujemy masłem czosnkowym. Zapiekamy w piekarniku do momentu gdy grzanki będą kruche.
5.Na bagietkę nakładamy odrobinę pasty paprykowej, następnie kładziemy pstrąga i ponownie pastę oraz pstrąga. Na to układamy kuleczkę z masła czosnkowego i wbijamy plasterek cytryny nadziany na wykałaczkę.
Porady
grzanki najlepiej podawać w podwyższonej temperaturze
Komentarze