Delikatne ciasto rabarbarowo-brzoskwiniowe

0 (0 ocen)

  • 50 min

Bardzo lubię biszkoptowe ciasta z owocami, są takie delikatne i naprawdę smaczne . Dodatek owocowy dodaje im wspaniałą nutkę orzeźwienia. Dzisiaj ciasto z rabarbarem jedno z najlepszych, słodki delikatny placek w połączeniu z kwaskowatym rabarbarem daje wspaniały efekt.

  • 50 min

Składniki:

  • 5 jajek
    1 szklanka cukru
    0,5 szklanki oleju
    1,5 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    300 gram rabarbaru
    3 brzoskwinie

Delikatne ciasto rabarbarowo-brzoskwiniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka miksujemy z cukrem , powoli dodajemy

    żółtka. Na koniec olej . Przesiewamy mąkę z

    proszkiem , dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy

    do formy. Rabarbar i brzoskwinie myjemy

    , obieramy i kroimy w grubą kostkę.

    Na cieście układamy owoce, pieczemy 35 minut w

    180 stopniach. Podajemy posypane cukrem pudrem.

Porady

do ciasta można dodać kilka kropel aromatu cytrynowego czy śmietankowego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy