Delikatne miodowe roladki

0 (0 ocen)

Delikatne, soczyste, lekko słodkie z dodatkiem ostrej musztardy. Po prostu pyszne. Takie mięsko najbardziej lubią moje dzieci.

Składniki:

  • 3 pojedyncze piersi z kurczaka
    Ser w plasterkach
    2 łyżki miodu
    1 łyżka ostrej musztardy
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    Sól, pieprz, oregano, bazylia

Delikatne miodowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Układamy w naczyniu. 1. Pierś myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, dzielimy na cieńsze płaty, lekko rozbijamy, z dwóch stron nacieramy solą i pieprzem. Miód mieszamy z musztardą , dodajemy szczypiorek, oregano, bazylię. Na każdy płat nakładamy odrobine marynaty i kładziemy na to plasterek sera, zwijamy rolade i skłuwamy wykałaczką, układamy w naczyniu do zapiekania. Resztą marynaty zalewamy roladki w naczyniu. Pieczemy pod przykryciem ok 1 godz. w temp .180 stopni.

Porady

Oregano i bazyli dodajemy według własnych upodobań.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy