Delikatne naleśniki nadziewane mięsem i warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne naleśniki z warzywami i polędwiczką wieprzową

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szklanki wody
    1/2 szklanki mleka
    1 szklanka mąki pszennej
    2 jajka
    1 łyżeczka cukru
    1/4 łyżeczki soli
    2 łyżki oleju
    szczypta sody

    polędwiczka wieprzowa
    przyprawa do gyrosa
    3 łyżki oleju
    sałata
    duży pomidor
    papryka
    ser żółty

Delikatne naleśniki nadziewane mięsem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlać mleko, wodę, dodać jajka, cukier, sól, olej, sodę i mąkę, zmiksować na jednolite ciasto. Odstawić na ok. 20 minut. Smażyć naleśniki.
  • 2. Polędwiczkę pokroić w paski, posypać przyprawą do gyrosa, olej, wymieszać. Smażyć cały czas przy tym mieszając.
    Na usmażone naleśniki układać ser żółty, sałatę, usmażone mięso, porajony pomidor i paprykę. Zawinąć w rulon, przekroić na 2 lub 3 części.
    Można podawać z sosem czosnkowym

Komentarze

Podobne przepisy