DELIKATNY CUKINIOWO-POMIDOROWY BIGOS

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne danie z cukini.Bigos z cukini o pomidorowym smaku to smaczne danie, sycące i orginalne. bARDZO WSZYSTKIM CUKINIA W TYM WYDANIU SMAKOWAŁA:) Pychotka:)

  • 60 min

Składniki:

  • 2 średnie cukinie
    1\2 kg zwykłej kiełbasy cienkiej
    2 CEBULE,
    1 marchewka
    przecier pomidorowy- OKOŁO PÓŁ SŁOICZKA

    olej do smażenia

    5 łyżek wody
    sól
    pieprz

Delikatny cukiniowo-pomidorowy bigos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię obrać, wykroić miąższ z pestkami,- połowe pokroić w kostke a połowe zetrzec na tarce o duzych oczkach.
    Posolić I ODSTAWIC NA 30 MINUT BY PUŚCIŁA SOK.
    Pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbasę zeszklić na oleju, wrzucić do rondla.Marchew zetrzec na tarce i również zeszklic na oleju.
    Oddzielnie na odrobinie oleju uprażyć cukinię, dodać wodę, a po kwadransie dodac zeszkloną cebule , marchew, kiełbasę i koncentrat pomidorowy.
    Doprawić solą i pieprzem, Dusic wszystko razem przez kwadrans .Smacznego:)

Porady

jesli wolimy by bigos miała bardziej pomidorowy smak, dodajmy więcej koncentratu.

Komentarze

Podobne przepisy