Pyszne danie z cukini.Bigos z cukini o pomidorowym smaku to smaczne danie, sycące i orginalne. bARDZO WSZYSTKIM CUKINIA W TYM WYDANIU SMAKOWAŁA:) Pychotka:)
60 min
Składniki:
2 średnie cukinie
1\2 kg zwykłej kiełbasy cienkiej
2 CEBULE,
1 marchewka
przecier pomidorowy- OKOŁO PÓŁ SŁOICZKA
Delikatny cukiniowo-pomidorowy bigos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię obrać, wykroić miąższ z pestkami,- połowe pokroić w kostke a połowe zetrzec na tarce o duzych oczkach.
Posolić I ODSTAWIC NA 30 MINUT BY PUŚCIŁA SOK.
Pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbasę zeszklić na oleju, wrzucić do rondla.Marchew zetrzec na tarce i również zeszklic na oleju.
Oddzielnie na odrobinie oleju uprażyć cukinię, dodać wodę, a po kwadransie dodac zeszkloną cebule , marchew, kiełbasę i koncentrat pomidorowy.
Doprawić solą i pieprzem, Dusic wszystko razem przez kwadrans .Smacznego:)
Porady
jesli wolimy by bigos miała bardziej pomidorowy smak, dodajmy więcej koncentratu.
Komentarze