Delikatny torcik biszkoptowo-truskawkowy

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Jeśli mamy ochote na coś słodkiego a nie mamy za duzo czasu proponuje ten torcik przygotowuje się go naprawde szybko a do tego smakuje wszystkim

  • Łatwy

Składniki:

  • - gotowy biszkopt: 1 sztuka
    - jogurt: 1 litr
    - truskawki: 400 gramów
    - waniliowe serki homogenizowane: 2 sztuki
    - cukier puder: 1 szklanka
    - cukier waniliowy: 2 opakowania
    - Żelatyna: 8 łyżeczek
    - galaretka truskawkowa: 1 sztuka

Delikatny torcik biszkoptowo-truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • delikatny torcik z truskawkami 1. Serki zmiksować z jogurtem,cukrem pudrem oraz waniliowym.Żelatyne rozpuścić w 3łyżkach gorącej wody,dodać do masy wymieszać
  • Delikatny torcik z truskawkami 2. Truskawki oplukać,osuszyć,odszypułkować,około 10 truskawek pokroić w ćwiartki i wymieszać z masą
  • 3. Masę wyłożyć na biszkopt,wstawic do lodówki
  • delikatny torcik z truskawkami 4. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 300ml wody(ja użyłam dwie galaretki i rozpuściłam w 600ml wody,ponieważ mam troszkę wiekszą tortownice)ostudzić,pozostałe truskawki ułożyć na torciku,zalać tężejącą galaretke i wstawic do lodówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy