Deser akwarium

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zabawna forma podania deseru dla smakoszy bakali i owoców

  • 40 min

Składniki:

  • 1 galaretka zielona
    1 twarde jabłko (może być gruszka, mandarynka)
    2 łyżki siekanych orzechów włoskich
    gałązki mięty
    migdały
    orzeszki pistacjowe

Deser akwarium - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i odstawić w chłodne miejsce, aby lekko stężała.
    Jabłko umyć, obrać ze skórki i pokroić na plasterki. Wyciąć z nich rybki lub inne morskie żyjątka.
  • 2. Na dno szklanego naczynia wsypać posiekane orzechy włoskie i pistacjowe oraz migdały.
    Zalać je połową zimnej galaretki tak; aby przykryła orzechy i wstawić do lodówki.
    Gdy galaretka zastygnie wetknij w nią gałązki mięty.
    Wlej pozostałą galaretkę i umieść w niej rybki wycięte z owoców.
    Ponownie wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.

Komentarze

Podobne przepisy