Deser na zimno dla zabieganych. Prosty sposób wykonania deseru a efekt – to smaczny kąsek do kawy. Do deseru można dodać dowolne owoce – mrożone lub świeże.
25 min
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
Składniki na 2 porcje
4 jajka
1 łyżka mleka
1 łyżeczka masła
Nadzienie:
3 kolorowe papryki
Sól, pieprz do smaku
5 dużych pieczarek
1 łyżka oleju
1 mała cebula
Deser biszkoptowy na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: galaretkę rozpuścić w ½ szklanki gorącej wody, dodać porzeczki, wymieszać. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru, dodać rozpuszczoną, schłodzoną żelatynę – około 1/3 szklanki. Całość delikatnie wymieszać. Foremkę wyłożyć folią spożywczą, wyłożyć na spód rząd biszkoptów, wylać porcję śmietanki. Potem warstwę biszkoptów, porcję śmietanki. Na wierzch wyłożyć pozostałe biszkopty, kleksy galaretki z porzeczkami i śmietankę. Dowolnie udekorować wierzch śmietanką i owocami czarnej porzeczki. Schłodzić w lodówce deser około 5 godzin.
Porady
1.do deseru można dodać różne owoce.
2. deser najlepiej smakuje na drugi dzień.
Komentarze