Deser budyniowo-adwokatowy z konfiturą żurawinową

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszny deser ,wymyśliłam go dla męża ,który uwielbia takie deserki

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 litra mleka
    3 łyżki cukru
    1 budyń waniliowy na ¾ l
    100 ml likieru adwokat
    Pół tabliczki czekolady deserowej
    1 łyżka masła
    4 łyżki konfitury żurawinowej
    2 łyżki płatków migdałowych

Deser budyniowo-adwokatowy z konfiturą żurawinową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń ugotować z mlekiem i cukrem. Zimny zmiksować z adwokatem.
    Czekoladę roztopić z łyżką masła i łyżką wody.
    Do pucharków wlać budyń, na to włożyć łyżkę konfitury, polać płynną czekoladą, posypać płatkami migdałowymi. Można jeszcze polać adwokatem. Pychota

Porady

MOżna dac inną ulubioną konfiturę

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy