Deser czekoladowo-kawowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kremowy deser z dodatkiem kawy :)

  • 30 min

Składniki:

  • 330 ml śmietany 30%
    1 tabliczka gorzkiej czekolady
    250 g ricotty
    1 łyżka kawy mielonej
    brzoskwinie z syropu

Deser czekoladowo-kawowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuścić z 3-4 łyżkami śmietanki w kąpieli wodnej. Wystudzić.
    Serek zmiksować na puch, połączyć z czekoladą i kawą. Wymieszać z ubitą śmietanką (3-4 łyżki odłożyć do dekoracji). Odstawić do lodówki na przynajmniej 2 godziny, aż stężeje.
    Przed podaniem deser udekorować kawałkami brzoskwiń, śmietaną i startą czekoladą.
    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy