Deser galaretkowy w paski

0 (0 ocen)

Czasochłonny,ale pyszny i efektowny deser :)

Składniki:

  • (na 4 szklanki )

    1/2 opakowania galaretki ametystowej (fioletowa)
    1 opakowanie galaretki turkusowej
    1/2 opakowania galaretki truskawkowej
    bita śmietana w sprayu
    kolorowa posypka do dekoracji


Deser galaretkowy w paski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fioletową galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie,wymieszać. Odstawić do wystygnięcia.
    Turkusową galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie,wymieszać i dostawić do wystygnięcia. Gdy trochę wystygnie wlać do szklanek po ok. 5 łyżek do każdej. I wstawić do lodówki.
    Truskawkową galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie ,wymieszać. Odstawić do wystygnięcia.
    Na zastygniętą turkusową galaretkę wlać truskawkową i odstawić do lodówki.
    Gdy truskawkowa zastygnie, wlać fioletową.I odstawić do lodówki.
    Następnie znowu wlać niebieską. Odstawić do lodówki .
    Przed podaniem spryskać śmietaną i posypać posypką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy