Deser jaglano-bananowo-truskawkowy

0 (0 ocen)

Pyszny i zdrowy deser z kaszą jaglaną i owocami.

Składniki:

  • na 2 porcje:
    1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
    1 banan
    8 średnich truskawek
    1 łyżka syropu klonowego
    1 łyżka soku z cytryny
    listki melisy do dekoracji

Deser jaglano-bananowo-truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną mieszamy z syropem klonowym. Banana obieramy, kroimy w średniej grubości plasterki i dokładnie obtaczamy w soku z cytryny. 2 truskawki kroimy w plasterki wzdłuż i odkładamy do dekoracji, pozostałe kroimy w plasterki w poprzek.
  • 2. Trochę więcej niż połowę kaszy rozkładamy na dnie dwóch szklanych pucharków lub salaterek, na kaszy układamy plasterki truskawek, a na nich banany (4 plasterki odkładamy do dekoracji). Na banany wykładamy resztę kaszy jaglanej.
  • 3. Każdą porcję dekorujemy odłożonymi plasterkami truskawek i bananów oraz listkami melisy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy