Deser jagodowo-truskawkowy

0 (0 ocen)

  • 25 min

Cudowne połączenie jagód z truskawkami w masie śmietanowej.

  • 25 min

Składniki:

  • 150g jagód
    250g truskawek
    2 łyżki miałkiego cukru
    80 g pełnoziarnistych ciasteczek
    250g śmietany 30%
    150 g serka maskarpone
    1 łyżka cukru pudru
    20 g czekolady deserowej

Deser jagodowo-truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jagody i truskawki starannie opłukać i zostawić na sicie do ocieknięcia. 3 łyżki owoców odłożyć do dekoracji. Truskawki zmiksować z 2 łyżkami cukru.
    2. Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Następnie do masy dodawać serek mascarpone, stale mieszając.
    3. Ciastka rozdrobnić i następnie wyłożyć na dno dekoracyjnych szklanek.
    4. Na ciastkach na przemian nakładać zmiksowane truskawki, jagody i masę śmietanową. Wierzch deseru udekorować jagodami i truskawką, posypać startą czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy