Deser kierowcy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jego kolory nawiązują do świetlnej sygnalizacji, stąd nazwa.

Składniki:

  • ● zielona, pomarańczowa i czerwona galaretka
    ● 300 ml śmietanki 36-proc.
    ● czekolada do dekoracji

Deser kierowcy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuszczamy
    osobno w takiej ilości wrzącej
    wody, jaką podano na
    opakowaniu. 1/3 tężejącej
    pomarańczowej galaretki
    ubijamy ze śmietanką.
  • 2. Do pucharków wlewamy
    najpierw galaretkę zieloną,
    a gdy stężeje – pomarańczową.
    Na nią wykładamy
    cienką warstwę śmietany.
  • 3. Czerwoną galaretkę kroimy
    w kostkę, wkładamy do
    pucharków. Przykrywamy
    resztą bitej śmietany i posypujemy
    startą czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Komentarze

Podobne przepisy