Deser kokosowo - cytrusowy

0 (0 ocen)

  • 25 min

Kolejny lekki deser. Tym razem główną rolę grają cytrusy i kokos :)

  • 25 min

Składniki:

  • ok.500ml mleka kokosowego
    ok 130g serka homo
    słodzik
    5 łyżeczek żelatyny

    2 cytryny
    2 pomarańcze
    słodzik
    4-5 łyżeczek żelatyny

Deser kokosowo - cytrusowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Puszką mleka kokosowego wstrząsamy.
    Mleko mieszamy z serkiem homo i pokruszonymi słodzikiem.

    Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody, następnie podgrzewamy w mikrofali.
    Dodajemy do masy kokosowej i mieszamy.

    Z owoców ścieramy skórkę, i wyciskamy sok.
    Całość podgrzewamy w rondlu.
    Gdy mus będzie gorący, dodajemy pokruszony słodzik.

    Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody, następnie podgrzewamy w mikrofali.
    Dodajemy do musu i mieszamy.
    Odstawiamy do wystygnięcia.

    Do naczyń nakładamy masę kokosową, gdy stężeje - mus cytrusowy.

    Można posypać prażonym kokosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy