Deser kokosowo- czekoladowo-jogurtowy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Prosty, szybki i smaczny.

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Spód ciasteczkowy:
    200 g herbatników
    0,5 szklanki płatków owsianych
    3 łyżki cukru pudru
    2 łyżki kakao
    150 g jogurtu naturalnego

    Masa jasna:
    250 g jogurtu naturalnego
    3 łyżki cukru pudru
    2 opakowania śmietan fixu
    1,5 łyżki mąki kokosowej
    3 łyżki kokosu

    Dodatkowo:
    dżem malinowy
    1 opakowanie galaretki z pianką o smaku leśnych owoców( może być też inny smak)

Deser kokosowo- czekoladowo-jogurtowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki zmielić, dodać do nich płatki owsiane i resztę składników. Wszystko wymieszać i wyłożyć do foremek z muffinek. Odstawić do lodówki na ok. 30 min. Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • 2. Składniki jasnej masy zmiksować razem i wyłożyć na spód z ciasteczek. Na masę kokosową nałożyć łyżeczkę dżemu, a następnie zalać galaretką. Odstawić do lodówki do zastygnięcia na ok. 2 godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy