Deser krówkowy z ryżem preparowanym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosty do przygotowania deser łączący słodycz masy krówkowej ze słonawym smakiem ryżu preparowanego.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ryż preparowany - 1 małe opakowanie

    Serek mascarpone - 250 g

    Masa krówkowa - 1 mała puszka

    Śmietanka 30% - 250 ml

    Sól morska - 1/2 łyżeczki

    Ozdoby czekoladowe

Deser krówkowy z ryżem preparowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połowę ryżu preparowanego mieszamy z połową masy krówkowej. Wykładamy na dno pucharków.
  • 2. Schłodzoną śmietankę ubijamy, dodajemy pozostałą część masy krówkowej, sól morską i serek mascarpone. Dokładnie mieszamy i wykładamy na masę z ryżem preparowanym.
  • 3. Wstawiamy do lodówki na 1,5 godziny. Ozdabiamy ryżem preparowanym i czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy