Deser łakomczucha - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łyżeczkę żelatyny do deserów rozpuścić w 1/5 szklanki gorącej wody. Smietanę ubić ze smietan fixem, gdy bedzie już sztywna i puszysta dodawać rozpuszczoną żelatynę i miksować do połączenia składników.
Odstawić do lodówki.
Nastepnie przygotowac owoce, umyć , osuszyć i ewentualnie podzielić na części.
Do kieliszków lub ładnych szklanek wsypać kilka owoców np borówki amerykańskiej, malin lub syropu owocowego. Owoce przykryć wartwą ubitej wcześniej śmietany.
Przygotować polewę czekoladową i polać wierzch każdego deseru. Ozdobic truskawka i rurkami waflowymi.
Porady
Deser można zrobic warstwowy, na zmianę smietanowo-owocowy.
Czekoladę mozna zastąpic galaretką.
Komentarze