Deser łasucha

0 (0 ocen)

Odrobina szaleństwa dla każdego :-))

Składniki:

  • - 10 dag herbatników
    - 20 dag masła
    - 15 dag cukru
    - 2 żółtka
    - 2 łyżki żelatyny
    - pół szklanki mleka
    - 1 szklanka kwaśnej śmietany 18%
    - 1 łyżka kakao
    - 1 tabliczka mlecznej czekolady
    - 1 szklanka zimnego budyniu
    - 15 dag cukru pudru

Deser łasucha - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Masło utrzeć z cukrem , dodać żółtka . Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach wody , jak napęcznieje wymieszać z letnim mlekiem , dodać śmietanę i połączyć z utartym masłem .
    2. Masę podzielić na dwie części , jedną wymieszać z pokruszonymi herbatnikami , a drugą z kakao.
    3. Czekoladę rozpuścić w 1 łyżce mleka.
    4. Margarynę utrzeć z cukrem , ucierając stopniowo dodawać zimny budyń .
    5. Na spód pucharków wyłożyć masę z herbatnikami , masę czekoladową , roztopioną czekoladę, krem śmietankowy. Wierzch można posypać startą czekoladą .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy