Deser lodowy a la szarlotka

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Deser lodowy a la szarlotka z kromkami bagietki obtoczonymi w mieszance z brązowego cukru i cynamonu i obsmażonymi. Do tego uduszone jabłka. Deser na ciepło podany z zimnymi lodami :)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 kromek bagietki
    50 ml mleka
    3 łyżki brązowego cukru
    1 łyżeczka cynamonu
    2 duże jabłka
    6 gałek lodów waniliowych lub śmietankowych

Deser lodowy a la szarlotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietkę krótko zamoczyć z obu stron w mleku, obtoczyć w mieszance cukru i cynamonu. Kłaść na suchą patelnię, smażyć z obu stron.
    Jabłka obrać, pokroić na kawałki, udusić do miękkości.
    Do dwóch szklanek ułożyć kolejno warstwami: jabłka, 2 kromki bagietki, jabłka, bagietka, 3 gałki lodów. Wierzch posypać cynamonem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy