Deser lodowy z sosem porzeczkowo-imbirowym.

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Lody z orzeźwiającym sosem.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:


  • - lody w kostce, mogą byc na patyku: 1 sztuka
    - porzeczki czerwone: 0.5 szklanki
    - imbir mały kawałek: 1 sztuka
    - cukier: 3 łyżeczki

Deser lodowy z sosem porzeczkowo-imbirowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki obrać i umyć. Imbir bardzo drobno posiekać i dodać do porzeczek. Ugniatać w misce za pomocą kulki do ciasta, aż puszczą sok. Dodajemy cukier cały czas próbując, aby sos nie był za słodki. Odstawiamy na 30 minut tak aby aromat imbiru zmieszał się z porzeczkami. Całość przecieramy przez sitko, aby pozbyć się pestek. Sos przelewamy do dzbanka i trzymamy w lodówce.

    Kostkę lodową umieszczamy na talerzyku. Ozdabiamy sosem i porzeczkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy