DESER MALINOWO-JABŁKOWY

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

SMAK KWASKOWYCH MALIN W POŁĄCZENIU Z CZEKOLADĄ DAJE EFEKT WYŚMIENITY. PROPOZYCJA NA TEN DESER JEST BŁYSKAWICZNA W WYKONANIU I POBUDZI WASZE KUBKI SMAKOWE.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • SEREK NP: HOMOGENIZOWANY
    2 JABŁKA
    4-5 ŁYŻEK MALIN ( JA UŻYŁAM MALIN ZE SŁOIKA, KTÓRE MIAŁAM ZAWEKOWANE NA ZIMĘ)
    TRUSKAWKI MROŻONE ( UŻYŁAM DOMOWEGO DŻEMU ) -4 ŁYŻKI
    2 ŁYŻECZKI ŻELATYNY
    PÓŁ GORZKIEJ CZEKOLADY
    1 ŁYŻKA CUKRU LUB MIODU

Deser malinowo-jabłkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    MALINY I TRUSKAWKI WRZUCAMY DO BLENDERA I MIKSUJEMY. 1 ŁYŻ. ŻELATYNY ROZPUSZCZAMY

    W ODROBINIE WODY I DODAJEMY DO OWOCÓW , MIESZAMY. JEŚLI JEST BARDZO KWAŚNE NALEŻY DOSŁODZIĆ

    JA NIE SŁODZIŁAM GDYŻ OWOCE BYŁY SŁODKIE.

    WYLEWAMY DO PUCHARKÓW I ŚCIERAMY CZEKOLADĘ , KTÓRĄ POSYPUJEMY ZMIKSOWANE OWOCE.

    NASTĘPNIE OBIERAMY JABŁKA I RÓWNIEŻ MIKSUJEMY , DODAJEMY

    SEREK I RÓWNIEŻ ROZPUSZCZONĄ ŻELATYNĘ . CHWILĘ WSZYSTKO

    MIKSUJEMY, ABY SKŁADNIKI NAM SIĘ POŁĄCZYŁY. WYLEWAMY NA STARTĄ CZEKOLADĘ.

Porady

MOŻEMY DODAĆ RÓWNIEŻ BITĄ ŚMIETANĘ

Komentarze

Podobne przepisy