1 puszka brzoskwiń
1 galaretka truskawkowa
100 ml wody
3 serki waniliowe
karmel z wanilią w młynku
czekolada w młynku
perełki cukrowe do dekoracji
kolorowa posypka do ciast
Deser mix smaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brzoskwinie wyjąć z puszki i pokroić w kostkę.
Sok zagotować z wodą, następnie wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać, schłodzić.
2.Przygotować pucharki, do każdego z nich włożyć po równej porcji pokrojonych brzoskwiń.
Do rozdrabniacza wlać chłodną galaretkę dodać serki i zmiksować.
3.Pucharki napełnić płynem i wstawić do lodówki na około 30-40 minut.
Po tym czasie po wierzchu zmielić karmel z wanilią i czekoladę oraz posypać perełkami cukrowymi i posypką do ciast.
Komentarze