Deser na zielono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie. Dobrze wymieszać, ostudzić. Kiwi obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka. Wsypać cukier oraz wlać 3/4 szklanki wody. Zagotować. Gotować 2 - 3 minuty. Następnie kiwi odcedzić i ostudzić. Przełożyć do pucharków i zalać galaretką. Przełożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Śmietankę ubić na sztywno. Przed końcem ubijania dodać cukier puder oraz ser mascarpone. Dobrze razem wymieszać. Masę śmietanową przełożyć do dekoratora z końcówką w kształcie gwiazdki. Ozdobnie wyciskać porcje masy na stężone galaretki z kiwi. Udekorować plasterkiem kiwi i listkiem mięty.
Komentarze