Deser narodowy - biało-czerwony

0 (0 ocen)

  • 40 min

Deser dla leniwych. Nie wymaga szczególnego nakładu pracy a przy okazji wybornie smakuje i kusi wyglądem :)

  • 40 min

Składniki:

  • 250 ml śmietany 30%
    300 g truskawek
    cukier do smaku
    herbatniki

Deser narodowy - biało-czerwony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Schłodzoną śmietanę ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy cukier do smaku
  • 2. 2. Truskawki blendujemy, następnie przecieramy przez sitko by powstał gładki mus
  • 3. 3. Herbatniki kruszymy
  • 4. 4. Do naczynia układamy warstwowo ; herbatniki, mus, śmietana
  • 5. 5. Całość dekorujemy truskawkami i herbatnikami
  • 6. 6. Chłodzimy przez 20 minut i podajemy
  • 7. 7. Smacznego ! :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy