Deser orzechowo-śmietanowy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny deser na bazie bitej śmietany i orzechów laskowych.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mleko-400 ml
    śnieżka-2 op.
    kakao-1 łyżeczka
    orzechy laskowe-200 g

Deser orzechowo-śmietanowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko przelać do wysokiego naczynia, wsypać śnieżkę, wymieszać dokładnie i ubijać mikserem na najwyższych obrotach jakieś 5 minut. Dodać kakao i jeszcze chwilę miksować.
    2.Orzechy zblendować na piasek (ja użyłam rozdrabniacza). Odłożyć 2 łyżki do posypania.
    2.Orzechy wymieszać z bitą śmietaną, nakładać do pucharków i posypać odłożonymi orzechami.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy