Szybki, zimny deser z dużą ilością owoców i chrupiących ciasteczek.
60 min
Dla 2 osób
Składniki:
200 g serka mascarpone,
350 g jogurtu greckiego,
łyżka cukru,
ok 80 g malin,
100 g borówek amerykańskich,
kiwi,
4-5 dużych truskawek,
kilka listków melisy,
10 ciasteczek owsianych
Deser owocowo - ciasteczkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Serek mieszamy z jogurtem i cukrem.
Ciasteczka owsiane kruszymy.
Kiwi kroimy na 4 plasterki - resztę w drobną kostkę.
Truskawki w plasterki.
2.Na dno kieliszka/szklanki wykładamy 2-3 łyżki masy serowo - jogutowej. Posypujemy ciasteczkami. Do ścianek przykładamy po 2 plastry kiwi, następnie po 2 łyżki masy, na której układamy borówki, truskawki i przykrywamy ostatnią łyżką masy, na której układamy maliny, kilka borówek, pokrojone w kostkę kiwi oraz kawałek truskawki i listek melisy.
Wkładamy na lodówki na 30 - 40 minut, aby się schłodził.
Komentarze