Deser należy do ulubionych mojego męża i synka. Jest łatwy i szybki w przygotowaniu ,a w smaku delikatny,słodki. Napewno zaspokoi większych jak i tych mniejszych łasuchów.
4 godz.
Składniki:
2 galaretki(w dwóch różnych kolorach)
0,5 litra Śmietany kremówki 30-36%
1 szt śmietan fix
1 łyżka cukru pudru
1 szt banan
kilka jagód do dekoracji lub starta czekolada
Deser puszysta galaretka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jedną galaretkę rozpuszczamy w 350ml wody i wlewamy do kieliszków,a następnie ustawiamy w lodówce do schłodzenia po skosie opierając o ścianbkę lodówki.
Gdy galaretka się zsiądzie ubijamy kremówkę z cukrem pudrem, śmietan fixem,nakładamy po łyżce na galaretkę,a na to banan pokrojony w plasterki.
Całość zalewamy drugą tężejącą galaretką w innym kolorze rozpuszczoną w 350ml wody ,a gdy już zastygnie ozdabiamy resztą śmietany.
Można udekorować jagodami,czekoladą ,owocami itd.
Z podanych składników wychodzi 4-5 porcji
Komentarze