Deser rabarbarowo bezowy

0 (0 ocen)

Szybki i smaczny deserek. Kwaskowaty rabarbar przełamany słodyczą bezy i kremówki... pycha :)

Składniki:

  • Dla 2 osób:
    2 długie łodygi rabarbaru
    4 łyżki cukru
    10 małych bez
    szkl kremówki
    1 łyżka cukru pudru
    waflowa posypka

Deser rabarbarowo bezowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar umyć, obrać i drobno pokroić. Wrzucić do rondelka i zasypać cukrem. Odstawić na ok pół godziny aby puścił sok. Po tym czasie dusić na małym ogniu do czasu aż będzie miękki. Ostudzić.
    Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Do pucharków wsypać część pokruszonych bez, wyłożyć rabarbar, bezy i kremówkę. Całość udekorować bezą i posypką.

Komentarze

Podobne przepisy