Bardzo prosty i szybki w wykonaniu deser. Smakuje rewelacyjnie. Idealny na upalne dni ale nie tylko.
Składniki:
50 g herbatników maślanych pełnoziarnistych,
masa serowo czekoladowa:
250 g twarogu sernikowego,
100 g białej czekolady,
mus jeżynowy:
20 dag bardzo dojrzałych jeżyn,
1 bardzo dojrzały banan
oraz do dekoracji: bita śmietana, jeżyny, cukrowe ozdoby
Deser serowo-czekoladowy w musem jeżynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciastka pokruszyć lub zmiksować w blenderze tylko nie za drobno.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić i dokładnie wymieszać z serem.
Jeżyny zmiksować z bananem.
Na dno pucharków wsypać herbatniki, następnie masę i mus. Odstawić do lodówki, następnie udekorować. Smacznego!
Komentarze