Deser serowo-czekoladowy w musem jeżynowym

0 (0 ocen)

Bardzo prosty i szybki w wykonaniu deser. Smakuje rewelacyjnie. Idealny na upalne dni ale nie tylko.

Składniki:

  • 50 g herbatników maślanych pełnoziarnistych,
    masa serowo czekoladowa:
    250 g twarogu sernikowego,
    100 g białej czekolady,
    mus jeżynowy:
    20 dag bardzo dojrzałych jeżyn,
    1 bardzo dojrzały banan
    oraz do dekoracji: bita śmietana, jeżyny, cukrowe ozdoby

Deser serowo-czekoladowy w musem jeżynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciastka pokruszyć lub zmiksować w blenderze tylko nie za drobno.
    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić i dokładnie wymieszać z serem.
    Jeżyny zmiksować z bananem.
    Na dno pucharków wsypać herbatniki, następnie masę i mus. Odstawić do lodówki, następnie udekorować. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy