Deser smakosza

0 (0 ocen)

  • 30 min

Deser jest bardzo pyszny. Został wymyślony spontanicznie.

  • 30 min

Składniki:

  • Galaretka agrestowa
    Galaretka pomarańczowa
    2 paczki herbatników
    garść posiekanych orzechów włoskich
    500 ml śmietanki kremówki 30% lub 36%
    2 opakowani śmietan-fix

Deser smakosza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-00neooj 1. Galaretki rozpuścić osobno. Każdą w jednej szklance wody. Pozostawić do
    zastygnięcia. Po zastygnięciu rozdrobnić je widelcem, bardzo drobno.
    Herbatniki rozkruszyć na bardzo drobno lub zmielić je w blenderze.
    Schłodzoną śmietanę ubić , pod koniec ubijania dodać śmietan-fixy aby śmietana była sztywniejsza.
    Nakładanie :
    Pokruszone herbatniki - galaretka agrestowa- śmietana- herbatniki- galaretka agrestowa i pomarańczowa- śmietana- pokrojone orzechy .

    Smacznego.

Porady

Deser najlepiej podawać w wysokich szklankach dla koktajli. Wystarczy dla 5 osób.

Komentarze

Podobne przepisy