Prosto z lodówki…zimny, pyszny, orzeźwiający, idealny na gorący letni dzień….ale nie tylko, jeśli lubimy takie doznania smakowe to czemu nie :)
Składniki:
ok.350 g biszkoptów
300 ml. wody z cukrem i sokiem cytrynowym do nasączenia
1 litr śmietany kremówki
1, 5 opakowania galaretki owocowej o dowolnym smaku
2 -3 łyżki cukru pudru
ok. 700 g dowolnych, miękkich owoców
Deser śmietanowo owocowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopty ułożyć na dnie dużego naczynia, polać wodą z cukrem i sokiem z cytryny, poukładać owoce.
Galaretkę rozpuścić w 200 ml. gorącej wody, postawić do wystudzenia.
Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno dodając cukier puder i na końcu zimną ale jeszcze płynną galaretkę.
Wylać na biszkopty, poukładać owoce i wstawić do lodówki przynajmniej na 2 godziny.
Komentarze