DESER TRUSKAWKOWO - KOKOSOWY

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 5 min

Jedno z najlepszych połączeń!

  • 2 godz. 5 min

Składniki:

  • Składniki na ok. 2 porcje:
    •400g mleka kokosowego
    •6 łyżek wiórków kokosowych
    •3 łyżki ksylitolu (maltitolu, erytrytolu)
    •2 płaskie łyżeczki żelatyny
    •2 łyżki wody do namoczenia żelatyny
    •1 laska wanilii
    •ok. 200g truskawek

Deser truskawkowo - kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę zalać dwoma łyżkami wody, odstawić do napęcznienia. Mleko kokosowe, wiórki oraz wanilię umieścić w garnuszku, postawić na małym ogniu i zagotować. Pogotować ok. 5 minut. Ściągnąć z ognia, dodać ksylitol oraz namoczoną żelatynę. Mieszać aż do rozpuszczenia obu. Całość wystudzić. Pokroić truskawki i ułożyć w pucharku. Gdy część kokosowa będzie zimna, przelać ją do pucharków. Schłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy