deser truskawkowy

0 (0 ocen)

deser jest orzeźwiający, mało kaloryczny.....................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • truskawki 3/4 kg, maślanka 200 ml, galaretka truskawkowa 1 opakowanie, galaretka cytrynowa 1 opakowanie, maślanka 200 ml

Deser truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. truskawki obrać, opłukać połowę truskawek i zmiksować z maślanką
  • etap 2. do maślanki wlać przestudzoną truskawkową galaretkę rozpuszczoną w 180ml gorącej wody, wlać do np. keksówki szklanej i do lodówki do stężenia
  • etap 3. resztę truskawek pokroić na plastry, rozłożyć na maślance i wlać tężejącą galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 200 ml gorącej wody i wymieszaną z 200 ml maślanki, schować do lodówki najlepiej na całą noc

Komentarze

Podobne przepisy