Deser truskawkowy z granolą
Składniki:
- 6 łyżek ulubionej granoli
200 ml śmietany 30%
3 łyżki cukru
100 g świeżych truskawek
Deser truskawkowy z granolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
6 łyżek ulubionej granoli
200 ml śmietany 30%
3 łyżki cukru
100 g świeżych truskawek
Przygotowanie
Granolę wysypujemy na do pucharków.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, wylewamy na granolę.
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki. Miksujemy na jednolitą masę.
Wylewamy na śmietanę.
Pucharki przekładamy do lodówki na godzinę przed podaniem.
Granolę wysypujemy na do pucharków.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, wylewamy na granolę.
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki. Miksujemy na jednolitą masę.
Wylewamy na śmietanę.
Pucharki przekładamy do lodówki na godzinę przed podaniem.
Komentarze