Deser w paseczki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Łatwy i bardzo smaczny deser smakuje jak tort podany w szklance.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 prostokątny spód biszkoptowy czekoladowy
    dowolny alkohol ja miałam likier kokosowy
    2 szklanki śmietany 30%
    10 dag białej czekolady

Deser w paseczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i delikatnie wystudzić, ale uważać, aby nie zastygła ponownie w tym czasie ubić śmietanę i pod koniec ubijania dodać białą czekoladę.
  • 2. Z gotowego blatu biszkopta mniejszą szklanką od tej w której będziemy podawać deser wyciąć krążki
  • 3. W szklance zaczynając od śmietany układać warstwami deser, każdy krążek ciasta już w szklance polać likierem na górze ma być warstwa śmietany. Dowolnie udekorować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy