Deser w stylu „barbie” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do przygotowanych pucharków kruszymy biszkopty. Na jedną porcje około 4-5 sztuki.
Na soku gotujemy budyń. Połowę soku gotujemy, w drugiej rozpuszczamy budyń i zalewamy gotujący sok. Trzymamy na ogniu, do momentu rozklejenia skrobi. Gotowy budyń wylewamy na biszkopty. Odstawiamy na bok by budyń ostygł.
Między czasie żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wody. Oddzielnie rozpuszczamy także galaretkę w 2 szklankach przegotowanej wody.
Schłodzoną śmietankę ubijamy, dodajemy cukier puder, a na koniec rozpuszczoną żelatynę. Śmietankę wylewamy na przestudzony budyń. Odstawiamy do zastygnięcia.
Na wierzch wylewany tężejąca galaretkę.
Odstawiamy do chłodu na około 0,5 godziny. Gotowe.
Komentarze