deser z bitą śmietaną, masą toffi i granolą

0 (0 ocen)

  • 40 min

kiedy mam chęć na coś słodkiego przyrządzam deser z granoli i bitej śmietany

  • 40 min

Składniki:

  • granola 12 łyżek
    śmietana 30 % 200 ml.
    limonka 1 sztuka
    serduszka z ciasta francuskiego 4 sztuki
    masa toffi 8 łyżek

Deser z bitą śmietaną, masą toffi i granolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę ubijam z dodatkiem soku z limonki.
    na dno pucharków wlewam masę toffi,następnie granolę ubitą śmietaną ( nie słodzę śmietany ze względu na dodatek masy która jest słodka),z ciasta francuskiego wycinam np.serduszko piekę i dekoruję deserek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy