Deser z borówkami i jeżynami

0 (0 ocen)

Sezonowe owoce w serowym kremie

Składniki:

  • 400 g serka waniliowego
    100 ml jogurtu naturalnego
    100 ml soku owocowego przecierowego
    3 łyżki żelatyny
    biszkoptu
    250 g borówki amerykańskiej
    250 g jeżyn
    1 galaretka

Deser z borówkami i jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowy deser
1. Żelatynę wsypać do soku, a kiedy spęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej. Wystudzić. Serek zmiksować z jogurtem i żelatyną. Wylać do formy wyłożonej biszkoptami. na masie serowej rozsypać jeżyny i borówki. Całość odstawić do lodówki, a kiedy lekko stężeje zalać wystudzoną galaretką. Odstawić do całkowitego stężenia. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy