Deser z borówkami i syropem buraczanym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Kolejny przepis na wykorzystanie mojego syropu buraczanego. Polecam.

  • 20 min

Składniki:

  • śmietana 30 % 400 g
    borówka amerykańska 100-120 g
    syrop buraczany 2 łyżki
    sok z cytryny 2 łyżki
    cukier puder 1 łyżka
    śmietan fix 2 sztuki ( na 250 ml)

Deser z borówkami i syropem buraczanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schłodzoną śmietanę lekko ubijamy , następnie dodajemy cukier zmieszany z śmietan -fix , dokładnie ubijamy.
    Na koniec śmietanę doprawiamy sokiem z cytryny i syropem buraczanym.
    Na dno pucharków kładziemy kilka owoców borówki , pucharek wypełniamy śmietaną i wierzch ozdabiamy sporą ilością borówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy