Deser z czerwonych porzeczek

0 (0 ocen)

Harmonijne połączenie słodko kwaśnego smaku. Elegancja i równowaga, która zachwyca :)

Składniki:

  • 4 szklanki czerwonych porzeczek
    3 łyżki wody
    cukier ( opcjonalnie)
    1 galaretka różowa ( porzeczkowa/truskawkowa/wiśniowa)
    1 serek mascarpone
    1 budyń waniliowy
    300 ml mleka
    dwie garści płatków migdałowych, porzeczki, liście mięty do dekoracji

Deser z czerwonych porzeczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Deser z czerwonych porzeczek, porzeczkowa rozkosz 1. Oczyszczone porzeczki umieścić w rondlu wraz z wodą i gotować ok 5 minut. Po tym czasie zdjąć z ognia, dodać galaretkę i całość zmiksować blenderem. W razie potrzeby dosłodzić. Odstawić do wystudzenia.
  • 2. Przygotować budyń wg przepisu używając mniejszej ilości mleka ( 300 ml). Serek zmiksować powoli dodając ostudzony budyń.
  • Deser z czerwonych porzeczek, porzeczkowa rozkosz 3. Deser nakładać kolejno do pucharków: mus owocowy, łyżka masy budyniowej, mus. Udekorować porzeczkami, migdałami. Odstawić do schłodzenia. Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy