Deser z galaretką i kremem karmelowym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Połączenie smaków coli i słonego karmelu. Polecam:)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • galaretka o smaku coli Winiary - 1 op.

    masa śmietanowa "słony karmel" dr Oetker - 1 op.

    śmietana 30% - 1 kubeczek

    cukier puder - 2 łyżki

    opłatkowe ozdoby dr Oetker

Deser z galaretką i kremem karmelowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Studzimy i wstawiamy do lodówki do stężenia.
  • 2. Masę śmietanową przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu (dodając śmietankę 30% oraz cukier puder).
  • 3. Na dno pucharków nakładamy warstwę kremu, następnie łyżką nakładamy galaretkę, na wierzch ponownie warstwę kremu. Ozdabiamy opłatkowymi kwiatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy