Deser z grilla

0 (0 ocen)

  • 20 min

Gdy po raz pierwszy spróbowałem tego deseru byłem nim zachwycony .Jest to prosty szybki przepis.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 dojrzały melon, 2 łyżki cukru waniliowego wymieszane go z płaska łyżeczka cynamonu , bita śmietana Glazura; 100 ml płynnego miodu duża łyżka czystej wódki sok z całej cytryny ( przecedzony)

Deser z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Myjemy i wycieramy do sucha melona, przecinamy go wzdłuż na połowę, odrzucamy pestki i kroimy w niezbyt grube kawałki, układając je na folii do pieczenia. Miód łączymy z alkoholem i sokiem z cytryny. Tak przygotowaną glazura smarujemy porcję melona z obu stron i grillujemy 10-15 minut w zależności od wielkości melona i grubości pokrojony części . Po zdjęciu z grilla każdy kawałek poruszamy cukrem waniliowym wymieszane z cynamonem i otulamy porcją bitej śmietany.

Porady

Melon jest doskonały w smaku podany na gorąco i na zimno . Świetnie komponuje się z filiżanka czarnej, mocnej , aromatycznej kawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy