Deser z kokosową kaszą manną

0 (0 ocen)

Małe co nieco na pochmurne dni.

Składniki:

  • na 6 pucharków

    2 galaretki :cytrynowa i owoce leśne
    10 łyżek kaszy manny
    litr mleka
    opakowanie cukru waniliowego
    2 łyżki cukru kryształu
    100 g wiórków kokosowych
    6 łyżek karmelizowanych wiśni
    paczka herbatników

Deser z kokosową kaszą manną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuszczamy wdg. przepisu na opakowaniu. Przelewamy do pucharków najpierw kolor czerwony i odstawiamy do stężenia. Po czym wylewamy żółtą.
  • 2. Mleko zagotowujemy z cukrami, dodajemy kaszę, gotując ok 5 minut na bardzo małym ogniu, często mieszając. Dodajemy wiórki. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
  • 3. Zimną masę kokosową układamy do pucharków. Robimy kleksa z wiśni. Posypujemy pokruszonymi ciastkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy