Wystarczy serek mascarpone, galaretki i dowolne owoce byśmy mogli zrobić kolorowy deser.
60 min
Składniki:
25 dag serka mascarpone
galaretka pomarańczowa
galaretka truskawkowa
owoce liczi z zalewy
brzoskwinia z zalewy (lub inne dowolne owoce)
0,5 szklanki mocnej posłodzonej kawy
kakao
Deser z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki rozpuszczamy oddzielnie – każdą w 350 ml gorącej wody, chłodzimy i wstawiamy do lodówki by stężały.
Serek ucieramy z cukrem na jednolitą puszystą masę. Owoce odsączamy.
Galaretki kroimy w kostkę, układamy w pucharkach wg własnego upodobania, przyozdabiamy owocami, biszkoptami nasączonymi kawą, wierzch delikatnie posypujemy kakaem.
Wstawiamy do lodówki do schłodzenia, możemy podawać z gałką lodów.
Komentarze