deser z mascarpone i pianką truskawkową

0 (0 ocen)

  • 40 min

lekki i puszysty krem niczym chmurka z truskawką

  • 40 min

Składniki:

  • serek mascarpone 100 gram
    serek homogenizowany 100 gram
    żelatyna 2 łyżeczki
    truskawki świeże 200 gram
    kisiel truskawkowy 1 szt
    biszkopty okrągłe 6 szt
    żelatyna 1 łyżeczka

Deser z mascarpone i pianką truskawkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. przepis na 2 desery.

    przygotować okrągłe foremki o średnicy około 6 cm.i wysokości 10-12 cm.
    serki przełożyć do miski dodać rozpuszczoną żelatynę(2 łyżki) i wymieszać.
    przełożyć do foremek ,położyć biszkopty.
    kisiel zrobić w/g przepisu podanego na opakowaniu dodać pokrojone truskawki i wymieszać .troszkę zostawić do dekoracji.rozpuszczoną żelatynę dodać do kisielu.
    kisiel z truskawkami zmiksować,
    przełożyć do foremek i odstawić na dwie godz. do lodówki .
    wyjąc z foremek ,dekorować truskawkami.

Komentarze

Podobne przepisy