Deser z sercem i śmietanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę różową rozpuścić w szklance wrzącej wody (normalna miara to 1,5 szklanki wody, należy trochę odjąć z objętości, jeśli zrobicie klasyczną galaretkę na 500 ml wody to też odejmijcie pół szklanki do rozpuszczenia).
Przelać płynną galaretkę do płaskiego naczynia i zostawić w lodówce do stężenia.
Przygotować pucharki lub szklanki do deseru.
Z galaretki wycinać foremką do ciasteczek kształt serduszek.
Galaretkowe serduszka przykleić do wnętrza ścianek.
Kremówkę ubić na sztywno z cukrem waniliowym, jeśli trzeba dodać śmietan-fix.
Ubitą kremówkę przełożyć do szprycy z końcówką gwiazdką i wyciskać do pucharków śmietanę.
Wierzch ozdobić resztkami posiekanej galaretki i posypać ozdobami cukrowymi.
Komentarze