DESEREK

0 (0 ocen)

  • 45 min

robie go gdy dzieciaki maja ochote na deserek

  • 45 min

Składniki:

  • 1 duze op. herbarników
    1 sok kubus
    6 jabłek renety
    1,5 szkl mleka
    0,5 szkl cukru
    1 sniezka w proszku
    ok 4 łyzeczki maki kartoflanej
    1 łyzeczka zelatyny rozpuszczona w jak najmniejszej ilosci goracej wody

    blaszka 20/26

Deserek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. herbatniki układamy na blaszce sok kubus gotujemy i wlewamy do niego 0,5 szkl mleka z 2łyżeczkami maki kartoflanej -gotujemy budyn -wykładamy na ciastka i przykrywamy nastepna warstwa herbatników , jabłka obieramy i scieramu na tarce o małych oczkach ,gotujemy z cukrem az zmiekna nastepnie wlewamy 0,3 szkl wody z 2 łyzeczkami maki kartoflanej zagotowujemy i ciepłe wykładamy na herbatniki przykrywamy nastepna warstwa herbatników , zostawiamy by wystygło , 1 szkl mleka miksujemy z sniezka i przestydzona zelatyna ,wykładamy na ciast

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy