Deserek truskawkowy

0 (0 ocen)

  • 60 min

Truskawki w różnych odsłonach, to jest to, co uwielbiam.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na 6 porcji:
    - 250 g truskawek
    - galaretka truskawkowa
    - 200 ml jogurtu naturalnego
    - 2 łyżeczki żelatyny
    - śnieżka
    - 3/4 szkl. schłodzonego mleka

Deserek truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuść w 400 ml wrzątku i pozostaw do stężenia.
  • 2. Żelatynę zalej odrobiną zimnej wody, następnie rozpuść w 1/3 szkl. wrzątku. Gdy zacznie tężeć- połącz z jogurtem naturalnym.
  • 3. Na dnie pucharków poukładaj pokrojone truskawki. Zalej galaretką i odstaw do lodówki.
  • 4. Wyłóż jogurt naturalny i odstaw do schłodzenia. .
  • 5. Połóż kolejną warstwę pokrojonych truskawek i przykryj resztą galaretki.
  • 6. Mleko połącz ze śnieżką i ubij. Na wierzch każdego pucharka wyłóż śnieżkę

Komentarze

Podobne przepisy